Over ons

sam en zaina

Wij zijn Harrie en Hennie Duit en dit zijn onze honden Gido (Sam) van Aemburen en Kya (Zaina) van Aemburen.

We wonen in Stadskanaal.

Na jaren te hebben samen geleefd met kleinere rassen (Amerikaanse Cockers)dachten we toen de kinderen het huis uit gingen, we zijn toe aan grote honden. Na veel gezoek en veel shows te hebben bekeken kwamen we op Rhodesian Ridgebacks.

In 1996 kwam onze eerste Ridgeback in huis, Rhodi van het Maasjesfles. Hij is geboren op 2-5-1996 in de kennel van het Maasjesfles.

Hij groeide op tot een reu met een geweldig karakter. Wij gingen shows met hem lopen en hij deed het heel goed, meestal uitmuntend en werd vele malen geplaatst. In Kopenhagen 21-6-1997 werd hij 2e in de jeugdklasse met uitmuntend op de European Dog Show. Hij was toen nog maar 13 maand. De volgende dag zijn we naar de kampioensclubmatch gegaan van Denemarken en daar werd Rhodi 1 uitmuntend in de jeugdklassse en 4e van alle reuen. Jullie begrijpen dat dit een fantastisch weekend voor ons was.

In April 1998 zijn we naar de European Dog Show geweest in Italie en daar werd Rhodi 1 uitmuntend in de open  klasse met CAC. Hij was toen net 2 jaar. Op de terugreis naar huis zijn we bij Giovanna Bacchini geweest en hebben bij haar, Zinzi, een teefje, opgehaald en meegenomen naar Nederland. Zinzi komt van de kennel Delle chime Bianche.

Zinzi en Rhodi werden echte maatjes, heel erg leuk om te zien.

Ook met Zinzi gingen we shows lopen en haar eerste show was de puppyklas van de kampioensclubmatch van RRCN en daar werd ze geplaatst als derde. Jammer genoeg kreeg zij een baarmoederontsteking en moest zij worden geopereerd. Dus voor haar waren de shows afgelopen.

Zinzi was een heel gevoelige hond en heel excentriek, dat zijn alle ridgebacks, maar zij had het toch wel iets meer en dat maakte dat zij heel bijzonder voor ons was. Zij is overleden op 27-12-2007 en net geen 10 jaar geworden. Wij missen haar heel erg en er komt zeker weer een teefje bij ons in huis.

Ook Rhody overleed medio 2008 en ons huis was plotseling erg leeg.

Deze website dragen wij op aan Rhodi en Zinzi, onze twee eerste ridgebacks , waarmee we de mooiste tijd van ons leven hebben gehad en voorgoed zijn gevallen voor dit ras.

Nu zijn er gelukkig weer Rhodesian Ridgebacks in ons leven en dat zijn Gido van Aemburen ( Sam ), Kya van Aemburen ( Zaina ) en haar dochters Amira en Awena.

Sam is op 2 jarige leeftijd bij ons komen wonen en Zaina als pup van 8 weken.

We zijn lid van de RRCN en fokken volgens de regels van de club.

Veel plezier op de website.

Harrie en Hennie Duit